Welke vormen van promotie zijn er

Om je dienst of product te promoten, heb je tal van media waar je je tot kunt wenden. De meest voorkomende is tegenwoordig de online promoties. Hier zet ik even een aantal tips voor je op een rijtje.

  • Email om klanten te trekken : hoe irritant we het vaak ook vinden om te ontvangen, promotie emails zorgen er wel voor dat de aandacht getrokken wordt. Doe dit bij voorkeur op wekelijkse basis, want dan verslapt de aandacht niet.
  • Heb je een webshop? Zorg dan geregeld voor leuke kortingsacties en maak dit duidelijk zichtbaar op je homepage. Zorg ervoor dat je dit deelt via de eerder genoemde email, maar ook via je social media kanalen.
  • Onmisbaar tegenwoordig, ook voor bedrijven: een blog. Mensen willen graag weten met wie ze te maken hebben, en een blog is een uitgelezen kans om je van een andere kant te laten zien.
  • Mensen zijn visueel ingesteld. Zorg voor een aantrekkelijke website door middel van het gebruik van foto’s en video’s, in plaats van lange lappen tekst.
  • Zorg ervoor dat je website geprint is op tassen wanneer je een winkel hebt. Bezit je een auto, dan kun je landelijke bekendheid krijgen door ook hier je bedrijfsnaam en website op te zetten.
  • Geen betere reclame dan mond tot mond reclame. Zorg voor goede beoordelingen, en maak deze zichtbaar op je website.

Dit zijn enkele voorbeelden van simpele promotie, wat voor iedereen makkelijk te doen zou moeten zijn. Kost het je toch wat moeite, dan kun je natuurlijk altijd een marketingbedrijf inschakelen. Succes!

Welke vormen van promotie zijn er
Tagged on: