Relaties win je door middel van snoep!

Wat je ook doet in je bedrijf, in welke branche dan ook, je bent niet de enige. En dus moet je mensen die je nodig hebt voor je winnen. Je wilt dat bestaande relaties bij je blijven en dat potentiële relaties voor jou zullen kiezen. Daarbij werkt het goed om relatiegeschenken in te zetten, maar wel geschenken die meerdere zintuigen raken. Verwen daarom de smaakpapillen, op zo’n manier dat het oog ook wat heeft!

Chocolade

Dan hebben we het natuurlijk over voedsel, en in dit geval in het speciaal: snoep. Gepersonaliseerd snoep. Dat kan een pot snoep zijn, een klein zakje snoep of een reep chocola. Die laatste optie werkt meestal uitstekend. Uit onderzoek blijkt dat chocolade een bepaald stofje losmaakt in het brein. Dat stofje zorgt voor een gevoel van geluk en liefde. Natuurlijk zul je dit niet helemaal bewust ervaren, maar het kan toch zeker de keuze beïnvloeden en het voordeel van de twijfel geven. Chocolade is bovendien erg goed te personaliseren.

Een eetbare boodschap

Soms heb je de mogelijkheid de chocolade zelf te voorzien van je logo. Maar vaak kun je je logo in elk geval op de verpakking zetten. Die wekt immers de eerste indruk. Dat doe je bijvoorbeeld door middel van een speciaal in jouw stijl geprinte wikkel. Daar kun je ook een boodschap op zetten. Een goede boodschap maakt het persoonlijk en blijft hangen. De chocolade zorgt er vervolgens voor dat de ontvanger positieve associaties krijgt bij je logo.

Ken je doelgroep Bij gepersonaliseerd snoep is het wel belangrijk dat je je relatie een beetje kent. Houdt hij wel van zoetigheid? En mag hij het wel hebben in verband met allergieën en diëten? Iemand die aan het afvallen is, wil je toch liever geen snoep geven. Maar ook fruit kun je bedrukken en ook andere gezonde snacks kun je van je logo voorzien.

Relaties win je door middel van snoep!