Hoe uw doelgroep bereiken met buitenreclame op festivals?

Terwijl Coachella het muziekfestival seizoen aftrapt met de beelden van feestende jongeren die sociale media overspoelen, zijn uw gedachten over marketing waarschijnlijk niet gericht op het potentieel van buitenreclame op festivals. Maar buitenreclame, van reclameborden tot spandoeken tot vlaggen, zijn een zeer zichtbare manieren om festivalgangers te bereiken. En aangezien festivals vaak millennials trekken die waarschijnlijk fans van muziek zijn, is het een krachtige marketingkans om hen te bereiken wanneer ze dergelijke evenementen bezoeken.

 

Bezoekers van festivals

Bezoekers van muziekfestivals zijn een divers publiek met een speciale interesse in muziek. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de jaarlijkse festivalbezoekers millennials zijn met een vrijwel gelijk aantal mannen en vrouwen.

 

Bereik een breed publiek

Buitenreclame met reclameborden, vlaggen, spandoeken en banieren zijn een geweldige manier om deze uw doelgroep te bereiken terwijl ze op weg zijn naar het grote evenement of naar huis gaan na een intense ervaring. De anticipatie op het ervaren van favoriete acts en het ontdekken van nieuwe artiesten terwijl ze ondergedompeld zijn in een menigte van gelijkgestemde fans, zorgt ervoor dat ze onderweg veel meer zullen opmerken. Het plaatsen van reclameborden, vlaggen, spandoeken en andere buitenreclame heeft hier dus effect.

 

Bonus: bereik diegenen die thuis kijken via social media

Creatieve buitenreclame zullen waarschijnlijk beter presteren en zullen vaker worden gedeeld op sociale media als superfans op weg zijn. Een soortgelijk proces kan plaatsvinden als deelnemers naar huis gaan, nagenieten van festival en proberen om die geweldige ervaring zo lang mogelijk vast te houden. Mensen die niet naar een festival kunnen komen, nemen vaak deel via sociale media. Creatieve bezoekers van festivals die foto’s maken en delen, laten anderen deel uitmaken van de ervaringen die mensen hebben bij een bepaald evenement. Natuurlijk is het goed om die foto’s en video’s van festival bezoekers op te nemen in uw eigen sociale media-activiteiten. Het is de ideale manier om deel te nemen terwijl u het nieuws verspreidt en uw buitenreclame versterkt.

 

Kies de juiste soorten buitenreclame voor festivals

Een succesvol festival verbindt de bezoekers. Als u een festival sponsort of mede organiseert is het ook erg belangrijk dat u de juiste dynamische sfeer op de dag creëert. Natuurlijk moet uw naam en boodschap door middel van buitenreclame gecommuniceerd worden. Al jaren produceert Merkx opvallende communicatieoplossingen die extra aandacht aan uw evenement toevoegen. Leer meer over het nut van het plaatsen van vlaggen, banners, parasols en indoor banners en voeg een vleugje magie toe aan een buitenfestival. We noemen de soorten buitenreclame op festivals op.

 

Vlaggen op festivals

Een geprinte vlag bij uw binnen- of buitenevenement plaatst uw bedrijfsnaam, logo of campagne in de kijker. Blaas uw boodschap nieuw leven in en laat hem fladderen op een promotionele vlag.

 

Evenementen vlaggen

Op een festival kunt u het beste binnen- en buitenreclame materiaal gebruiken. Een vlag is een zeer geschikt middel. Dankzij het ontwerp en de dynamiek geeft een vlag passanten een onmiddellijke opwinding. Bovendien geeft het u de mogelijkheid om de meeste aandacht op uw boodschap te vestigen.

 

Spandoeken en banners

Of u ze nu gebruikt tijdens een openluchtfestival of een indoorconcert, banners hebben altijd een manier om de aandacht van mensen te trekken. Deze reclamebanners zijn een eenvoudige manier om uw campagne of promotie zichtbaar te maken voor een groot publiek. Laat de bezoekers uw grootste fans worden. Kies PVC of textiel voor een lang evenement en non-woven wanneer u een eenmalig concert of kort festival plant.

 

Banieren

Of u nu de data wilt promoten van een concert- of festival aankondigt of in feite een evenement promoot, banieren hebben genoeg ruimte om mensen over het evenement te vertellen. Deze vlag die in huis gebruikt kan worden is uitzonderlijk licht, waardoor hij heel gemakkelijk te vervoeren is. Bovendien kunt u de banners aan beide zijden bedrukken, zodat uw boodschap goed overgebracht wordt.

 

Roll-up banieren & displays

In een festivaltent, het VIP-gebied of waar de festiviteiten ook plaatsvinden, met behulp van een draagbare banier of een display verspreidt u overal uw boodschap.

Hoe uw doelgroep bereiken met buitenreclame op festivals?