De leukste beurzen van Nederland

In mijn vak als evenementenplanner bezoek ik natuurlijk ook vaak beurzen. Niet alleen om mijn netwerk uit te breiden, maar ook om inspiratie op te doen voor de organisatie van evenementen in de toekomst.

Leukste beurzen

Enkele van mijn favoriete beurzen zijn:

  • Love & Marriage beurs : speciaal voor stellen die trouwplannen hebben. Hier is een enorme berg aan inspiratie te vinden. Van het drukwerk voor je uitnodigingen, tot het regelen van je trouwvervoer, en het uitkiezen van je trouwringen aan toe. Bovendien bestaat het hoogtepunt uit een modeshow van diverse bruidswinkels, waarbij je de nieuwe collecties kunt zien op trouwkleding gebied.
  • Vakantiebeurs : tja, wie houdt er niet van vakantie? Hier doe je weer enorm veel inspiratie op voor nieuwe reizen. Bestemmingen waar je nog nooit van had gehoord, of waarvan je niet wist dat ze zo aantrekkelijk zouden zijn.
  • Carrierebeurs : van de toestroom van studenten, afgestudeerden en werkzoekenden krijg ik altijd energie.
  • Verzamelbeurs : een golden oldie. Hoewel deze beurs de laatste jaren een oubollig imago heeft gekregen, en de hoogtijdagen duidelijk voorbij zijn, krijg ik nog altijd een warm hart van dit evenement in de Jaarbeurs.
  • Elfia : voorheen de Elf Fantasy Fair. Dit evenement wordt twee keer per jaar georganiseerd. in Haarzuilen en Arcen. De enorme groepen mensen verkleed als elfen, orks, heksen, etcetera is fantastisch om te zien. Altijd al eens Elfs willen leren praten? Gegarandeerd dat iemand daar je kan vertellen hoe dit moet. Je favoriete fantasy acteur of schrijver ontmoeten? Op Elfia vind je vaak grote namen uit de fantasywereld op de gastenlijst.

Opkomende beurzen

Een trend die we de laatste jaren hebben gesignaleerd, en die duidelijk voet aan de grond heeft gekregen, is de opkomst van comic conventies in Nederland. Was dit vroeger voorbehouden aan Amerika, Duitsland, België en Engeland, tegenwoordig schieten de Nederlandse comic cons als paddestoelen uit de grond. De leukste tot dusver vind ik persoonlijk de Dutch Comic Con in Utrecht.

De leukste beurzen van Nederland
Tagged on:             

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *